Go to top
Sla inhoud over

Voldoende lucht door ventilatie

Ventileren is belangrijk. Zeker in een Passiefhuis! Dit komt omdat in een Passiefhuis luchtdicht bouwen erg belangrijk is. Hierdoor wordt de perfect gesloten, goed isolerende thermische schil gecreëerd. Een schil waarin geen plaats meer is voor natuurlijke ventilatie door kieren en naden, zoals dit bij oude huizen het geval is.

In het Multi-Comfort House, de interpretatie van het Passiefhuis concept door Isover, gaan we nog een stapje verder. Het Multi-Comfort House is uitgerust met een Comfort Ventilatiesysteem.

Comfort Ventilatiesysteem

Dankzij het Comfort Ventilatiesysteem kunnen zelfs personen met een allergie genieten van frisse lucht. Dit ventilatiesysteem werkt als een kunstmatige long. Een permanente stroom van gefilterde frisse lucht verzekert een optimale luchtkwaliteit, zonder stof, pollen of aërosol. Gebruikte, muffe lucht wordt op dezelfde manier afgevoerd.

Hierbij vindt de luchttoevoer altijd plaats in leefruimtes, zoals de woonkamer en de slaapkamer. De luchtafvoer vindt plaats vanuit ruimtes waar de lucht vervuild raakt, zoals de badkamer en de keuken.

Luchttoevoer en ventilatie in een Passiefhuis


Comfort ventilatiesysteem met warmte terugwinning