Go to top
Sla inhoud over

Subsidie

Wat is de prijs van een Passiefhuis? En zijn er subsidie of regelingen beschikbaar?

De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparing. Vanaf 2020 moeten alle nieuw te bouwen woningen energieneutraal zijn. Tot die tijd zal de energieprestatie van woningen in fasen verbeteren. Ondersteund door steeds hogere eisen en strengere regelgeving.

Op dit moment worden door de centrale en lagere overheden programma’s ontwikkeld om te experimenteren op het gebied van energiebesparing. De ontwikkeling van laag-energie huizen heeft hierbij een hoge prioriteit.

Voor het bouwen van een Multi-Comfort House zijn al subsidies beschikbaar. Onder andere voor isolatie en isolatieglas. Ook kunt u gebruik maken van zo genoemde "groenleningen". Hierbij betaalt u een relatief lage rente.

Stimuleringspakketten

Details-massieve bouw

Om de ontwikkeling van energiezuinig bouwen te ondersteunen komen steeds meer fondsen en subsidies beschikbaar. De eerste stimuleringspakketten zijn al verdeeld. Hierdoor wordt het bouwen van een Multi-Comfort House een winstgevend project voor alle betrokken partijen.

Het promoten van hogere kwaliteitsnormen in de bouwsector schept economische voordelen en reflecteert een keuze voor duurzaamheid.